Proprietatile acoperirilor cu Teflon (PTFE) furnizate de Prompt-Cover

Prompt-Cover a dezvoltat o gama larga de sisteme de acoperire cu fluoropolimeri care deservesc o gama foarte larga de aplicatii. In functie de necesitate acoperirea poate avea multiple proprietati.

Anti-lipire si anti-murdarire – un strat de acoperire de Teflon (PTFE) aplicat pe o suprafata va oferi proprietati excelente anti-lipire/anti-murdarire si va fi foarte usor de curatat. Un strat PTFE este excelent la prevenirea produsului atat la cald cat si la rece de lipirea permanenta la substrat. Prin urmare, este utilizat pe scara larga in vase de prelucrare produse de patiserie, produse alimentare si industria de panificatie. Acoperirile anti-lipire cu Teflon (PTFE) sunt de asemenea utilizate în ambalarea, sigilarea la cald, laminarea-lipirea plasticului, vulcanizare cauciucului, industria auto, industria aerospatiala, industria chimica si farmaceutica.

Anti-udare –straturile de Teflon (PTFE) ofera suprafete hidrofobe si oleofobe, ce nu retin umezeala, nu permit lichidelor sa adere la suprafata. Acest lucru tine in permanenta suprafata acoperita curata. Pentru industria de semiconductori această proprietate este vitala, deoarece permite alunecarea usoara a lichidelor si colectarea lor

Rezistenta la temperaturi inalte – acoperirile cu Teflon (PTFE) pot servi in conditii grele ce implica aplica temperaturi extreme. Acoperirile cu Teflon (PTFE) raman stabile la temperaturi inalte de 260 ° C in mod continu si pentru perioade scurte de timp la 290 ° C. Acoperirile cu Teflon (PTFE) poate fi folosit pe matrite de extrudare si turnare material plastic / elastomeri în cazul în care alte tratamente pot degrada sau duce la colmatarea a materialului topit. Teflonul (PTFE) poate lucra de asemenea la temperaturi criogenice si ramane stabil la -270 ° C.

Coieficient de frecare redus si rezistenta la abraziune – suprafete acoperite cu Teflon (PTFE) reduc frecarea si pot realiza scaderea coeficienţii de frecare foarte mici, coeficient de frecare aproximativ 0.04 la 0.15. In cazul in care uleiuri si grasimile se evapora la temperaturi ridicate Teflonul (PTFE) ramane si este prin urmare ideal pentru arbori in miscare, mecanisme, prezoane si elemente de fixare. Pentru rezistenta la abraziune adauga si durata de viata a crescuta. Teflonul (PTFE) poate fi consolidat prin combinarea cu un strat de baza de metal pulverizat pentru cresterea rezistentei in timp.

Rezistenta la coroziune si factori chimici – PTFE este în mod inerent rezistenta la atacul de la cele mai multe produse chimice şi în cazul asocierii cu alte fluoropolymers, cum ar fi FEP PFA şi ameliorează în mod semnificativ durata de viaţă a componentelor. PTFE aplicat ca un strat de suprafaţă va creşte rezistenţa la coroziune a componentelor şi pot fi, de asemenea, îmbunătăţită cu utilizarea unei amorse, alte pre-tratamente, cum ar fi acoperire şi fosfatare. Prezoane şi elemente de fixare, valve, pompe, bride de ţeavă şi conectori de toate beneficiază de aceste tipuri de acoperiri.

Anti-gripant – acoperirile cu Teflon (PTFE) previn griparea si au proprietati excelente de alunecare. Suprafetele de contact si partile rotative ce beneficiaza de un strat de acoperire cu Teflon (PTFE) contribui la asigurarea unui timp de intretinere minim.

Proprietati dielectrice – Teflon (PTFE) are rezistenta dielectrica ridicata, factor de disipare scazut, sunt izolante si rezistivitatea mare, oferind protectie si utilizare in multe aplicatii electrice. Un strat PTFE, de asemenea, poate fi facut pentru proteja conductoarele si folosit ca acoperire antistatica. Corpuri de iluminat, conectori, ghidaje de cablu si echipamente electrice portabile.

Dupa tipul de aplicatie, aplicam urmatoarele tipuri de tratamente si acoperiri:
• piese tehnologice sau componente pentru creşterea eficienţei proceselor de productie
• produse finale, pentru a îmbunătăţi proprietăţile de utilitate

Tipul de vopsea Temperatura maximă de funcţionareGrosimea Proprietati
Acoperiri rezistente la coroziune260100µm – 2mmRezistenta excelenta la substanţe chimice agresive la concentraţii mari, temperaturi şi presiuni (inclusiv vid complet).
Acoperire cu proprietati anti-lipire29030 – 200µmExcelent proprietăţi anti-adezive.
Rezistent la abraziune, temperaturi ridicate, presiuni, stres mecanic.
FDA, certificate pentru produse alimentare, farmaceutice şi de apă potabilă de contact.
Acoperiri cu frecare redusă26015 – 35µmCoeficient de frecare.Extrem de redus Proprietăţi excelente de lubrifiere înlocuieste lubrifianţi, rezistenţă la abraziune, temperaturi ridicate, presiuni, stres mecanic.
Contact alimentar si de apa aprobat de acoperire260200-250µmAprobat pentru contactul cu produsele alimentare, apă potabilă şi produse farmaceutice.
Acoperire pentru cauciuc si material asemanatoare15010-20µmRezistenţa la presiune si atac chimic, coeficient de frecare mic, rezistenţa la congelare.