Meniu Închide

Materiale folosite

Prompt-Cover ca furnizor de acoperiri ofera o gama foarte diversa de acoperiri industriale pentru alumini, otel carbon, otel inoxidabil, aliaje de otel, alama, zinc, magneziu si alte metale si non-metalice cum ar fi sticla, ceramic, elastomeric, cauciuc, material plastic, hartie si lemn.

PTFE (politetrafluoretilena) ca materiale pentru acoperiri sunt cunoscute sub numele de Teflon® si Xylan®. Aceste produse au temperatura de lucru cea mai mare 290°C, au proprietati excelente anti-lipire, coeficient de frecare extreme de redus, rezistenta buna la abraziune si rezistenta chimica. Acoperirile cu PTFE pot fi aplicate ca strat unic, doua sau trei straturi.

FEP (fluorurate propilena copolimer de etilena)
Acestea asigura proprietati inalte anti-lipire si rezistenta chimica excelenta datorita faptului ca in procesul de coacere al acoperiri se topesc si in urma procesului de fuziune se inched toti pori stratului de acoperire.
Temperatura maxima de lucru fiind 205°C.
FEP este o acoperire pe baza de apa si nu contine solvent.

PFA (perfluoroalkoxy)
Aceste acoperiri formeaza de asemeni un film protector pe suprafata datorita lipsei de pori si rezistenta crescuta la permeabilitate chimica. PFA ofera temperatura mare de utilizare in mod continu 260°C si o grosime mai mare de acoperire pana la 1000 de microni in comparatie cu PTFE, FEP. Are proprietati bune anti-lipire si este o acoperire preferata pentru industria de panificatie si alimentara, ce se datoreaza si rezistentei chimica superioara.
PFA este o acoperire pe baza de apa si nu contine solvent.

ETFE (copolimer de etilena si tetrafluoroethylene)
Aceste acoperiri au o rezistenta chimica excelenta si temperatura de functionare 150°C. ETFE are duritate mare si poate fi aplicat in straturi pana la 1000 microni.

ECTFE (etilen-chorotrifluoroethylene) ca acoperire este cunoscut mai bine sub denumirea de Halar®.
Acoperirile pe baza de ECTFE ofera rezistenta excelenta la soc si la abraziune. ECTFE este rezistent la cele mai multe baze, acizi si solvent organic. Este utilizat la scara larga in industria chimica si farmaceutica.

PVDF (fluorura de poliviniliden) ca acoperire este cunoscut mai bine sub denumirea de Kynar®.
Aceste acoperiri ofera rezistenta chimica buna si sunt utilizate pentru acoperirea echipamentelor de prelucrare din industria chimica. Acoperirile pe baza de PVDF nu sunt afectate de cele mai multe substante chimice si solvent avand rezistenta excelenta la uzura si abraziune. PVDF are de asemeni rezistenta dielectrica ridicata, ofera rezistenta buna la intemperii si are capacitatea de stingere de la sine.

Alte acoperiri oferite sunt PA11 ca acoperire este cunoscut mai bine sub denumirea de Rilsan®, PA12,
Polietilena, Epoxy, Poliesteri, Combinatii epoxidice.

Materialele folosite de noi mai pot fi intalnite sub urmatoarele denumiri:

Xylan
Quantum
Rilsan
Nylon
Molikot
Eclipse
Rubyred
Halar
Resilon
Sigma
Polyamid
Dykor

Acestea fiind denumirile date de producator, printere acestea: Du Pont, Whitford, Vicote, …
Fiind materiale utilizate la acoperiri (coatings materials)